Detta är Lingbygdens Friskola

Vi är en liten personlig skola naturskönt belägen i Södra Ljunga 14 kilometer utanför Ljungby.

Friskolan bedriver verksamhet för cirka 75 barn. I förskolan finns cirka 30 barn inskrivna och på skolan ca 45. En ekonomisk förening äger och driver skolan utan vinstintresse.

Vi tar vara på landsbygdens fördelar: nära till naturen, långsamt växande och en god miljö för inlärning.

Vi vill vara både pedagogiskt banbrytande och förverkliga vår profil med

utomhuspedagogik, idrott och hälsa.

Personalen är ett sammansvetsat arbetslag med en öppen atmosfär och ett temainriktat arbetssätt.

Våra pedagogers engagemang stimulerar våra barn/elever till kreativitet, motivation och ökade kunskaper.

Trygghet och respekt arbetar vi kontinuerligt med.

Alla anställda på skolan känner alla barn och vi strävar hela tiden efter att alla ska trivas och må bra.

På vår skola finns alla möjligheter till arbetsro samt inspirerande och lustfyllda lektioner vilket är en förutsättning för att eleverna ska kunna lära och utvecklas som individer.

Välkommen till Lingbygdens Friskola!